Captiva Energi:

Teknisk og finansiell kompetanse + samarbeidsvilje og gjennomføringsevne

 

Samarbeidsevne og -vilje. Teknisk kompetanse og kreativitet. Finansiell kompetanse og styrke. Sterkt motiverte medarbeidere. Det er dette som gir Captiva Energi en unik gjennomføringsevne. Og vilje.
— Stig J. Østebrøt, daglig leder

historie og dagens struktur

Nøkkelpersonene i Captiva Energi har vært aktive i kraftbransjen i 30 år og i småkraftbransjen siden tidlig 2000-tallet. Captiva står bak utviklingsselskapet Scanergy, som har utviklet over 50 småkraftprosjekter. Gjennom Scanergy står Captiva også bak Kraftkarane og Norges Småkraftverk.

Captivas kjerneområder er utvikling, utbygging og drift av småkraftverk. Utvikling utføres fra våre kontorer i Oslo og Voss, mens utbygging ledes fra vårt kontor på Voss. Forvaltningen er organisert i et eget forvaltningsselskap, Captiva Asset Management AS. Stedlig og daglig drift utføres av det deleide datterselskapet Proxima Hydrotech AS lokalisert i Rosendal i Kvinnherad.

Captiva er også aktive i utvikling, utbygging og drift av vindparker. Gjennom Scanergy har Captiva flere vindparker i både Norge og Sverige under utvikling og for tiden to parker under bygging. Captiva har også en sentral rolle i utbyggingen av Norges største vindkraftprosjekt, Fosen vindpark, der Captiva er lokal partner for de internasjonale investorene. Utbygging og drift av vindparker er organisert det deleide datterselskapet Proxima Scandinavia AS.

Captiva Energi er en av få aktører i bransjen som er norsk og privateid.

vår sterke motivasjon til å lykkes

Captiva Energi er eid 100% av de ansatte, noe som gjenspeiles i våre medarbeideres sterke motivasjon til å lykkes. Når vi lykkes med å realisere et prosjekt, er gleden vår. Om noe ikke går som det skal, er det oss det går utover. Da står man opp litt tidligere om morgenen, og står på litt lenger. Å feile er ikke noe alternativ. Og ingenting er bedre enn å lykkes.

Vi har skapt våre egne arbeidsplasser, og de er vi glade i. Vi velger selv hva vi bruker arbeidsdagen vår til, og vi velger akkurat dette; utvikling, utbygging og drift av småkraftverk.

evne, vilje, kreativtet, styrke og motivasjon

Evne og vilje til å samarbeide med alle involverte i et prosjekt er en forutsetning for å lykkes. Dette er spesielt avgjørende i utviklingsfasen, der tekniske løsninger, økonomi, naturinngrep og arealbruk skal kombineres på en slik måte at alle blir fornøyde. Som regel møter prosjekter på utfordringer. Da er kreativitet og den styrke som ligger i gjennomføringsevne avgjørende.

Samarbeidsevne og vilje. Teknisk kompetanse og kreativitet. Finansiell kompetanse og styrke. Sterkt motiverte medarbeidere. Det er dette som gir Captiva Energi en unik gjennomføringsevne. Og vilje.

Det er ikke alltid rett frem

Vi liker utfordringer, er det mange som sier. Vel, det sier vi i Captiva Energi også - og vi mener det. I utfordringer ligger muligheter. De enkle prosjektene kan alle gjøre, men vår erfaring er at enkle prosjekter er sjelden vare. Selv prosjekter som fremstår som enkle, som alle ser på som enkle, vil mest sannsynlig møte motstand og komplekse utfordringer. Det er ikke alltid rett frem. Det er nesten aldri rett frem.

Vi i Captiva Energi har løst problemer før. Der andre har gitt opp, har vi fortsatt. Og fortsatt. Til alle er fornøyde. For det finnes nesten alltid løsninger. Det gjelder å ha stått i det før, løst kompliserte utfordringer - vist handlekraft og ikke gitt opp. Det er bare ikke alltid rett frem.